donderdag 6 maart 2014

Visualiseer je succes
Visualiseer je succesVisualiseer waar je wilt komen en hoe je dat doet en je hebt succes.
Visualiseer je dat het toch wel wéér niet zal gaan lukken…en je begint er al niet eens meer aan. Mislukkingen bevestigen onveranderd zichzelf.
Topsporters maken vaak gebruik van visualisatie om ze aan de winst te helpen, deze techniek is toepasbaar op alle aspecten in je leven. Maar hoe doe je dat? Het beste is om de visualisatie van de werkelijke ‘daad ’te scheiden, visualiseren doe je vooraf niet tijdens een gebeurtenis. Er zijn heel wat boeken over geschreven en ook op internet kun je van alles vinden. In essentie gaat het erom dat je leert om je fantasie te gebruiken. 
Ga stil zitten of liggen en stel je voor dat je thuis komt. Je gaat naar binnen en je doet wat je gewoon bent om te doen ‘je kijkt ernaar’. Je kunt ook oefenen door allerlei alledaagse voorwerpen op te roepen en er visueel naar te kijken. Bekijk zo gebeurtenissen uit je herinnering die goed zijn gegaan en die niet zo goed gingen. Visualiseer dan wat je wilt verbeteren, of de activiteit waarin je wilt slagen. Dat kan een gesprek zijn een presentatie of de perfecte zwemslag.
Je beeld je in dat je heel rustig blijft tijdens die eindeloze onderhandelingen over je ontslag, en rustig onderhandelt over waar je recht op hebt.
Je moeiteloos een presentatie geeft voor een volle zaal.
Je als een speer door het water gaat en wint!
Met de juiste ‘praktische’ voorbereiding gaat de ‘voorstelling’ eruit zien zoals jij wilt.
Iets visualiseren en dan zo uitvoeren geeft je de regie over allerlei dingen die gebeuren in je leven.

 
Doen! visualiseer dat je een feestje geeft
          en geef een feestje!


    ... tot de volgende good filin-post!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten