maandag 19 oktober 2015

Verjaardag


De verjaardag is de dag waarop je, je geboorte viert. 

In veel landen, waaronder Nederland, komt de verjaardag overeen met de geboortedag. In andere landen of culturen viert men de verjaardag niet op de datum van de geboortedag, maar op naamdag, de dag van de heilige waarnaar men vernoemd is.
Herinner je nog je verjaardag van vroeger, hoe spannend het was? Op school in de klas op de stoel, het zingen en uitdelen van wat lekkers, langs alle juffrouwen en meesters….Thuis was het feest met slingers cadeautjes kaarten, en de taart met kaarsjes, één voor elk jaar. Hoe hard je blies om al die kaarsjes in een keer uit te blazen. Het feestje met je vriendjes en vriendinnetjes, spelletjes zoals koekhappen. Waar is dat gevoel gebleven?
Later komen er nog wat bijzondere jaren de zogenoemde kroonjaren (veelvouden van tien) deze worden vaak nog wat uitgebreider gevierd of zijn aanleiding voor een feest.
Het plezier van ouder worden zit vooral in de jeugdjaren, je kunt niet wachten totdat je eindelijk achttien wordt. Later zou je wel met je hakken in het zand willen staan zo snel gaat het… Nog even zeg je:’ maar ik ben al… ‘maar daarna zeg je niets meer, weer een jaar erbij... Wat een feest? 
Ja, natuurlijk een goed en gezond jaar toewensen is het beste wat je iemand kunt geven.  

Doen:
Geniet van je verjaardag en de belangstelling

Denk eens even terug aan al die jaren die je al op de teller hebt staan en geniet ervan

  ..tot de volgende good filin-post...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten