maandag 6 mei 2013

Lintjes

Lintjes...

U zag ze het weer voorbij komen de lintjesregen, en u zat er niet bij!

Slechts weinig mensen krijgen een lintje, maar er zijn ook andere manieren om iemands inzet te erkennen, zelfs als die bijvoorbeeld 'maar' gericht is op steun aan de familie in plaats van aan het hele land. Begin gewoon eens met complimentjes te geven aan wie dat verdient. Je partner voor het buiten zetten van de papiercontainer. Aan je kind omdat deze keer de was in de wasmand ligt. Toon waardering voor wat je vrienden presteren, wat ze doen
voor jou of iemand anders. Geef een compliment door te praten over wat ze hebben gedaan. Bedank op je werk je collega's voor kleine dingen zoals jouw telefoontje opnemen. Laat mensen om je heen merken dat je hun inzet waardeert. Benoem hun talenten en kenmerken, geef kinderen een complimentje met hun vorderingen op school, of inzet op sport, of gewoon voor een karweitje thuis.
Beloningen, ook kleine, versterken gewenst gedrag op alle niveaus en kunnen als voorbeeld dienen voor anderen. Er zijn ook mensen, met name werkgevers, die de zaken precies andersom aanpakken. Zij zetten juist de slechtst  presterende in de schijnwerper. Zij denken dat ze op die manier hun werknemer stimuleren om het beter te doen. In het algemeen werkt die aanpak niet goed. In tegendeel het werkt alleen maar demotiverend. Veel beter is het prestaties en inzet te erkennen en te belonen.

Doen: Maak je eigen lintje/complimentje en deel
dat b.v. 1x per maand uit aan iemand die dat verdient.


      COMPLIMENTENKAARTJE
    
     van:............................
      
     aan: ...........................
    
     ik geef jou een compliment omdat je,
    
     ...................................................




                                        tot...good filin-post


                                                            
                                                                                                                 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten