vrijdag 25 december 2015

Harmonie
Misschien zal je eerst denken aan een muziekkorps met blaasinstrumenten maar ik bedoel natuurlijk een andere betekenis: ‘alle onderdelen zijn met elkaar in balans’.
Als je in balans bent leef je in harmonie met je omgeving, hoe beter je balans des te meer zal je dat zal ervaren.   Er zijn allerlei situaties in je leven die proberen om die harmonie te verstoren. Je moet dan stevig in je schoenen staan om in balans te blijven, teveel naar links of rechts dan gaat het fout. Je moet dus zo goed mogelijk fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in evenwicht zijn.  In conditie blijven is daarom belangrijk. Sporten maar ook regelmatig een wandelingetje maken  doen je goed. Soms is het noodzakelijk te leren aanvaarden wat onveranderbaar is, zoals bijvoorbeeld bij rouw. 
Je niet boos (laten) maken door anderen. Gewoon eens naar buiten staren en je gedachten ordenen. Als alles goed in balans is zal je ook fysiek gezonder zijn, waardoor je mentaal sterker wordt en je zo emotioneel meer aan kan en je spiritueel groeit. Misschien een goed voornemen voor 2016?
Fijne Kerstdagen in een goede harmonie.
 
Doen:  maak je balans eens op?
            wat moet er nog gebeuren…
            ..en werk eraan!
   

 Tot de volgende good filin-post….Geen opmerkingen:

Een reactie posten