dinsdag 5 november 2013

Twijfelen

Twijfelen

Twijfel ontstaat doordat je bang bent de verkeerde keuze te maken. Wat gebeurt er als je de 'verkeerde' keuze maakt? 
Door meer te denken los je niets op. Door beter te luisteren naar je gevoel ontdek je wat je echt wilt. Dan weet je direct welke keuze bij je past. Zolang je niet weet wat de oorzaak is van twijfel, kun je er ook niets aan doen. Hoe belangrijker de keuzes, hoe meer je twijfelt. 
Maar klopt het wel dat je niet meer terug kunt? Zit je er echt voor altijd aan vast? In de meeste gevallen niet. Je kunt altijd terug of een nieuwe keuze maken. Toch wil je het liefst garantie. Laat dat los! Er is alleen de garantie dat we nu voelen dat dit beste keuze is.
Wat gaat je wel helpen? Zelfvertrouwen. De meeste twijfel begint met twijfel aan jezelf. je bent bang dat je een nieuwe situatie niet aankunt. Je kunt niet kiezen... Zelfvertrouwen is het geloof in jezelf dat je wel een oplossing vindt. Wat er ook gebeurt. Wat moet je niet doen? Eindeloos gaan nadenken, piekeren, aarzelen. “Wat is de beste keuze?” Hoe langer je nadenkt, hoe meer je gaat twijfelen. Alleen als je positief en constructief denkt, lost dat meestal je problemen op. Kom in contact met je gevoel, je weet de juiste keuze wel!
Je weet wat goed voelt en wat niet. Wat leuk is en wat vervelend. Waar je energie van krijgt en wat je uitput. Je weet en voelt ook wat de beste keuze is. Het probleem is alleen dat je niet bij dat gevoel komt omdat je hersenen in de weg zitten. Schep ruimte in je hoofd en kom in contact met je gevoel. Daar zit je zekerheid. Je hoofd twijfelt altijd, maar je gevoel twijfelt zelden.

Doen: stel vast hoe belangrijk die keuze nu eigenlijk is
          wat is je eerste ingeving? kies daarvoor!
           hoe voelt dat? <energie>



                                         tot good filin-post...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten